Onze tips

Dienstverlening aan huis

Huurt u als particulier iemand in voor huishoudelijke werkzaamheden? Of doet u huishoudelijk werk in en om het huis voor een andere particulier?  
En is dit voor minder dan 4 dagen per week?
Dan kunt u misschien gebruikmaken van de regeling dienstverlening aan huis en afspraken vastleggen in een contract.
Kijk voor meer informatie over Dienstverlening aan huis op de website van de Overheid. Of download de informatie via deze link.
Natuurlijk kunt u ook langsgaan op het Servicepunt in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen of Wilnis als u daarbij gehopen wilt worden.

 

Oproep voor deelname aan onderzoek: partners van mensen met ongeneeslijke kanker gezocht

Om de toegang tot begeleidende zorg te verbeteren voor mensen die geraakt zijn door kanker, is het online programma Oncokompas ontwikkeld.
Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van mensen die niet meer beter worden.
Om na te gaan wat het effect is van Oncokompas, worden partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker gezocht
voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.
Voor het onderzoek wordt u gevraagd om 3 vragenlijsten in te vullen, verspreid over 3 maanden.
 
Heeft u interesse om mee te doen aan het onderzoek? Dan kunt u voor meer informatie terecht op de website van Oncokompas
of een e-mail sturen naar Anouk Schuit (onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam) via [email protected].

 

De Ronde Venen dementievriendelijk

Dementie raakt ons allemaal. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Rondom elke persoon met dementie staan drie mantelzorgers. De kans is dus groot dat je in je omgeving iemand kent die hiermee te maken heeft.
Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers aangenamer te maken. Maar wat kun je als buurtbewoner voor je omgeving doen? Of als ondernemer?
Informatie over dementie en online trainingen 'omgaan met dementie' vind je op:
samendementievriendelijk.nl  
Vier tips om een mantelzorger van iemand met dementie te ondersteunen
www.dementie.nl

Mantelzorg De Ronde Venen organiseert voor inwoners en ondernemers ook trainingen in de gemeente. Neem contact op met Mantelzorg De Ronde Venen voor meer informatie over de data en locaties.

MantelzorgNL (voorheen Mezzo)

De landelijke vereniging voor mantelzorgers: mantelzorg.nl. Voor advies, informatie en ondersteuning. Wie lid wordt, kan gebruik maken van extra’s zoals sociaaljuridische ondersteuning.

De Mantelzorglijn

Bereikbaar tussen 9.00 - 16.00 uur voor informatie, ondersteuning of een luisterend oor. Tel 030 - 760 60 55 Of e-mail [email protected] Voor emotionele ondersteuning kun je buiten vaste werktijden bellen met de SOS telefonische Hulpdienst 0900-0767.
 

E-learning

Cursus voor werkende mantelzorgers
De zelfhulpcursus is speciaal voor werkende mantelzorgers ontwikkeld door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC, met ondersteuning van het Instituut Gak.  
Mocht je na het doen van de cursus vragen of ondersteuning nodig zijn dan kunt je contact met ons opnemen.
 

Ondersteuning van MEE

U kunt bij MEE terecht met uw vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen of werk en inkomen. Of zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft?
Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een ‘keukentafelgesprek’ met de gemeente of bij vragen en knelpunten bij langdurige zorg. Het is de bedoeling dat u met de hulp die u van uw gemeente krijgt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zelfstandig kunt blijven wonen. En volledig mee kunt doen aan de maatschappij. Heeft u ondersteuning nodig, vraag dan een gratis onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE.
Mensen met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg
en hun mantelzorgers kunnen ook gebruikmaken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE. Wat is er nodig voor een aanvraag Wlz-indicatie? 

MEE hulp is altijd gratis. U heeft geen verwijzing nodig en u betaalt geen eigen bijdrage.
MEE bellen of mailen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Utrecht, Gooi & Vecht op 030 264 22 22 of per e-mail 
[email protected].
MEE helpt u graag.

Handige informatie van MEE