Onze tips

Vraag en antwoord Mantelzorgpas / Blauwe pas - De Ronde Venen Pas.

12 februari 2020: De Mantelzorg De Ronde Venen Pas is weer te gebruiken bij aangesloten winkeliers. Kijk op de website van derondevenenpas om te zien bij welke winkeliers u met de pas kunt betalen. Mocht u in de praktijk nog tegen een probleem aanlopen, neem dan gelijk contact op met Groupcard over De Ronde Venen Pas op telefoonnummer: 088-5387028. Groupcard kan alleen verhelpen wat nog niet goed gaat, wanneer ze van u horen wat niet goed gaat.

Er waren verschillende passen in de gemeente De Ronde Venen in omloop. Klik op deze pagina voor Vraag en Antwoord over de verschillende passen.
Het mantelzorg-tegoed staat altijd op de 'groene' De Ronde Venen Pas en de pas hoeft niet geactiveerd te worden voor gebruik.
Bewaar de groene mantelzorg-pas, ook wanneer het tegoed is gebruikt. In november kan de mantelzorgwaardering weer op uw pas gezet worden als er geen wijzigingen zijn ontstaan in uw mantelzorgsituatie. 
In 2018 is er éénmalig een Cadeaupas 2018 uitgegeven met een rode strik in de linker bovenhoek. Deze pas was tot 1 maart 2019 geldig om een extra cadeautje op te halen bij een aangesloten winkelier.

 

Dagbesteding in De Ronde Venen.

Wilt u gebruik maken van Dagbesteding in De Ronde Venen? Ga naar het Servicepunt voor meer informatie. Onlangs zijn twee nieuwe locaties van start gegaan namelijk: 

 

Dienstverlening aan huis

Huurt u als particulier iemand in voor huishoudelijke werkzaamheden? Of doet u huishoudelijk werk in en om het huis voor een andere particulier?  
En is dit voor minder dan 4 dagen per week? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de regeling dienstverlening aan huis en afspraken vastleggen in een contract.
Kijk voor meer informatie over Dienstverlening aan huis op de website van de Overheid. Of download de informatie via deze link. Natuurlijk kunt u ook langsgaan
op het Servicepunt in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen of Wilnis als u daarbij gehopen wilt worden.
 

Saar aan Huis

Saar aan Huis is een klantgerichte particuliere organisatie die passende hulp biedt aan inwoners die ondersteuning nodig hebben om comfortabel en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen. De medewerkers, de Saars kunnen ingezet worden voor gezelschap,
boodschappen en koken, nacht– en slaapdiensten, begeleiding en doktersbezoek of (licht) huishoudelijk werk. Het tarief voor reguliere werkzaamheden is € 23,00 per uur. Wilt u een gesprek of heeft u vragen,
neem dan contact op met Marion de Vries via 020-7602111 of per e-mail aan
marion.devries@saaraanhuis.nl en u kunt ook kijken op de website van Saar aan Huis.

 

Oproep voor deelname aan onderzoek: partners van mensen met ongeneeslijke kanker gezocht

Om de toegang tot begeleidende zorg te verbeteren voor mensen die geraakt zijn door kanker, is het online programma Oncokompas ontwikkeld. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van mensen die niet meer beter worden.
Om na te gaan wat het effect is van Oncokompas, worden partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker gezocht voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek wordt u gevraagd om 3 vragenlijsten in te vullen, verspreid over 3 maanden. 
Heeft u interesse om mee te doen aan het onderzoek? Dan kunt u voor meer informatie terecht op de website van Oncokompas of een e-mail sturen naar Anouk Schuit (onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam) via a.s.schuit@vu.nl.

De Ronde Venen dementievriendelijk

Dementie raakt ons allemaal. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Rondom elke persoon met dementie staan drie mantelzorgers. De kans is dus groot dat je in je omgeving iemand kent die hiermee te maken heeft.
Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers aangenamer te maken. Maar wat kun je als buurtbewoner voor je omgeving doen? Of als ondernemer?
Informatie over dementie en online trainingen 'omgaan met dementie' vind je op: samendementievriendelijk.nl  
Vier tips om een mantelzorger van iemand met dementie te ondersteunen 
www.dementie.nl

Mantelzorg De Ronde Venen organiseert voor inwoners en ondernemers ook trainingen in de gemeente. Neem contact op met Mantelzorg De Ronde Venen voor meer informatie over de data en locaties.
 

MantelzorgNL (voorheen Mezzo)

De landelijke vereniging voor mantelzorgers: mantelzorg.nl. Voor advies, informatie en ondersteuning. Wie lid wordt, kan gebruik maken van extra’s zoals sociaaljuridische ondersteuning.

De Mantelzorglijn 

Bereikbaar tussen 9.00 - 16.00 uur voor informatie, ondersteuning of een luisterend oor. Tel 030 - 760 60 55 Of e-mail mantelzorglijn@mantelzorg.nl Voor emotionele ondersteuning kun je buiten vaste werktijden bellen met de SOS telefonische Hulpdienst 0900-0767.
 

E-learning

Cursus voor werkende mantelzorgers
De zelfhulpcursus is speciaal voor werkende mantelzorgers ontwikkeld door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC, met ondersteuning van het Instituut Gak.  
Mocht je na het doen van de cursus vragen of ondersteuning nodig zijn dan kunt je contact met ons opnemen.
 

Ondersteuning van MEE

U kunt bij MEE terecht met uw vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen of werk en inkomen. Of zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een ‘keukentafelgesprek’ met de gemeente of bij vragen en knelpunten bij langdurige zorg. Het is de bedoeling dat u met de hulp die u van uw gemeente krijgt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zelfstandig kunt blijven wonen. En volledig mee kunt doen aan de maatschappij. Heeft u ondersteuning nodig, vraag dan een gratis onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE. Mensen met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorgen hun mantelzorgers kunnen ook gebruikmaken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE. Wat is er nodig voor een aanvraag Wlz-indicatie? 

MEE hulp is altijd gratis. U heeft geen verwijzing nodig en u betaalt geen eigen bijdrage. U kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Utrecht, Gooi & Vecht op 030 264 22 22 of per e-mail clientondersteuning@mee-ugv.nl. MEE helpt u graag.

Handige informatie van MEE