Vragen en antwoord verschillende passen

Vraag en antwoord over de Groene pas - Mantelzorgpas / Blauwe pas— De Ronde Venen Pas

 
Het mantelzorg-tegoed staat altijd op uw 'groene' De Ronde Venen Pas en die pas hoeft niet geactiveerd te worden voor gebruik. Deze pas bewaart u zodat er opnieuw € 50,-- op gezet kan worden in november.
Sinds 2016 ontvangen mantelzorgers die zorgen voor iemand uit De Ronde Venen de mantelzorgwaardering op ‘De Ronde Venen Pas’. Deze pas staat ook wel bekend als de mantelzorgpas of de groene pas. Met het bedrag dat de gemeente op deze pas stort, kan betaald worden bij verschillende ondernemers uit De Ronde Venen. Een stukje waardering voor alles wat u als mantelzorger doet. Als u mantelzorger bent voor een zorgvrager uit De Ronde Venen ontvangt u in november de mantelzorgwaardering over 2019. Deze zal dit jaar ook weer 50,00 euro zijn.
Bij de mantelzorgwaardering in 2018 is éénmalig een extra pasje uitgegeven met daarop Mantelzorg Cadeau 2018 met een rode strik in de linker bovenhoek. Deze pas was tot 1 maart 2019 geldig om een extra cadeautje op te halen bij een aangesloten winkelier.
 
Begin 2018 is er een nieuwe pas in De Ronde Venen bijgekomen: De blauwe Ronde Venen Pas, die naar alle huishoudens in de gemeente is verstuurd. Een pas waarmee u voordeel behaalt door er mee te betalen, maar waar ook kosten aan verbonden zijn. Dit heeft bij een aantal mantelzorgers vragen opgeroepen die wij graag willen beantwoorden.

 

Wanneer betaal ik kosten voor het gebruik van de Mantelzorgpas?

Als u de mantelzorgpas alleen gebruikt om iets leuks te doen met de 50,00 euro die hierop gestort wordt, dan betaalt u geen kosten. Dit bedrag kunt u zien als een cadeautje.
Als u er voor kiest om de groene pas zelf op te waarderen dan gaat u wel kosten betalen als u met dit bedrag voordeel heeft behaald. Als u de pas als betaalmiddel wilt gebruiken, kunt u daarvoor ook de blauwe Ronde Venen Pas gebruiken.
 

Kan ik het geld van mijn mantelzorgpas overboeken naar een andere rekening?

De mantelzorgwaardering (50,00 euro) kunt u niet laten overboeken naar een andere rekening. Dit geld kunt u alleen gebruiken door het te besteden bij de aangesloten ondernemers. Als u de kaart zelf heeft opgewaardeerd, kunt u dit wel terug laten boeken, hiervoor wordt 7,50 euro in rekening gebracht.
 

Hoe kan ik mijn pas activeren?

U hoeft de pas niet te activeren om de mantel-zorgwaardering te kunnen gebruiken.
Wilt u de mantelzorgpas activeren dan kan dit via de site van www.derondevenenpas.nl  (u komt dan op de site van Betaal Lokaal). Voordeel is dat u dan uw saldo en transacties kunt zien.
Als u de pas voor 12 maart 2018 al geactiveerd had, moet u dit opnieuw doen, omdat de website is veranderd. Het is mogelijk om 2 passen onder 1 account te hangen, bijvoorbeeld als u naast de mantelzorgpas ook de blauwe Ronde Venen pas gebruikt.
 

Waar kan ik de mantelzorgwaardering besteden?

Op www.derondevenenpas.nl vindt u onder deelnemers een overzicht van alle onderne-mers die deelnemen. Regelmatig komen hier nieuwe ondernemers bij.
 

Pas werkt niet?

Als uw pas niet werkt bij de deelnemende ondernemer neem dan direct vanuit de winkel contact op met Betaal Lokaal via telefoonnummer 088-5387028 of stuur een mail naar info@derondevenenpas.nl

 

Pas kwijt?

Als u de mantelzorgwaardering volledig heeft besteed, mag u de pas bewaren. In november wordt hier de mantelzorgwaardering van 2019 weer op gestort.
Bent u de pas kwijt dan kunt u een nieuwe pas aanvragen voor € 5,-- ten laste van uw tegoed. Neem hiervoor contact op met het steunpunt Mantelzorg, mantelzorg@stdb.nl of 0297-230280.
Voor verdere informatie: Voor vragen over de pas / deelnemers / saldo: www.derondevenenpas.nl info@derondevenenpas.nl of bel met Groupcard op telefoonnummer: 088-5387028.