Vragen en antwoord verschillende passen

Vraag en antwoord over de Groene De Ronde Venen pas, de Mantelzorgpas met de afbeelding van de Vinkeveense plassen erop
(De Blauwe De Ronde Venen Pas bestaat niet meer).

 
Het mantelzorg-tegoed staat altijd op uw 'groene' De Ronde Venen Pas en die pas hoeft niet geactiveerd te worden voor gebruik.
Uw saldo checken kan heel eenvoudig via de internetpagina: https://derondevenenpas.nl/ als uw het nummer invult dat achterop uw groene pas staat. 
Sinds 2016 ontvangen mantelzorgers die zorgen voor iemand uit De Ronde Venen de mantelzorgwaardering op ‘De Ronde Venen Pas’. Deze pas staat ook wel bekend als de mantelzorgpas of de groene pas. Met het bedrag dat de gemeente op deze pas stort, kan betaald worden bij verschillende ondernemers uit De Ronde Venen. Een stukje waardering voor alles wat u als mantelzorger doet. Als u mantelzorger bent voor een zorgvrager uit De Ronde Venen ontvangt u in november de mantelzorgwaardering over 2020. Naar verwachting dit jaar ook weer 50,00 euro.
Bij de mantelzorgwaardering in 2018 is éénmalig een extra pasje uitgegeven met daarop Mantelzorg Cadeau 2018 met een rode strik in de linker bovenhoek. Deze pas was tot 1 maart 2019 geldig om een extra cadeautje op te halen bij een aangesloten winkelier.
 
Begin 2018 is er een nieuwe pas in De Ronde Venen bijgekomen: De blauwe Ronde Venen Pas, die naar alle huishoudens in de gemeente is verstuurd. De gemeente De Ronde Venen is gestopt met deze blauwe pas. 

Wanneer betaal ik kosten voor het gebruik van de Mantelzorgpas?

Als u de mantelzorgpas alleen gebruikt om iets leuks te doen met de 50,00 euro die hierop gestort wordt, dan betaalt u geen kosten. Dit bedrag kunt u zien als een cadeautje.
De groene pas kunt u niet meer opwaarderen. 
 

Kan ik het geld van mijn mantelzorgpas overboeken naar een andere rekening?

De mantelzorgwaardering (50,00 euro) kunt u niet laten overboeken naar een andere rekening. Dit geld kunt u alleen gebruiken door het te besteden bij de aangesloten ondernemers. Als u de kaart ooit zelf heeft opgewaardeerd, kunt u dit wel terug laten boeken, hiervoor wordt 7,50 euro in rekening gebracht.
 

Hoe kan ik mijn pas activeren?

U hoeft de pas niet te activeren om de mantel-zorgwaardering te kunnen gebruiken.
Wilt u de mantelzorgpas activeren dan kan dit via de site van www.derondevenenpas.nl. Voordeel is dat u dan uw saldo en transacties kunt zien.
Als u de pas ooit vóór 12 maart 2018 al geactiveerd had, moet u dit nu opnieuw doen, omdat de website is veranderd. 
 

Waar kan ik de mantelzorgwaardering besteden?

Op www.derondevenenpas.nl vindt u onder deelnemers een overzicht van alle ondernemers die deelnemen. Regelmatig komen hier nieuwe ondernemers bij of gaan er ondernemers vanaf.
 

Pas werkt niet?

Als uw pas niet werkt bij de deelnemende ondernemer neem dan direct vanuit de winkel contact op met Groupcard via telefoonnummer 088-5387028 of stuur een mail naar service@derondevenenpas.nl

 

Pas kwijt?

Als u de mantelzorgwaardering volledig heeft besteed, mag u de pas bewaren. In november wordt hier de mantelzorgwaardering van 2020 weer op gestort, als er geen wijzigingen zijn in uw mantelzorgsituatie.
Bent u de pas kwijt dan kunt u een nieuwe pas aanvragen voor € 5,-- ten laste van uw tegoed. Neem hiervoor contact op met het steunpunt Mantelzorg, mantelzorg@stdb.nl of 0297-230280.
Voor verdere informatie: Voor vragen over de pas / deelnemers / saldo: www.derondevenenpas.nl, e-mail aan: service@derondevenenpas.nl of bel met Groupcard op telefoonnummer: 088-5387028.