Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen

Zorgt u gemiddeld voor drie maanden en/of gemiddeld acht uur per week voor iemand uit bijvoorbeeld uw familie of directe omgeving met een ziekte, beperking of handicap? 
Dan bent u mantelzorger.
Mantelzorger wordt u vaak zomaar, u kiest er niet voor. Het zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste kan veel voldoening geven. Toch kan het ook zwaar zijn om die hulp te bieden.

Het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat  
Is het informatiepunt omtrent mantelzorg en biedt u ondersteuning zodat u de zorg kunt (blijven) combineren met uw eigen leven. Bijvoorbeeld door het organiseren van cursussen,  lotgenoten- en informatiebijeenkomsten & nieuwsbrieven. Ook is het mogelijk om een persoonlijk gesprek aan te vragen.

De mantelzorgwaardering / De Ronde Venen Pas
Voor u is het wellicht vanzelfsprekend dat u voor een ander zorgt. Toch verdient dat ook waardering! De gemeente De Ronde Venen geeft ieder jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg (10 november) een bedankje aan mantelzorgers die zorgen voor iemand die in de gemeente De Ronde Venen woont.  Dit bedankje heet landelijk de mantelzorgwaardering. De gemeente De Ronde Venen geeft mantelzorgers dit jaar 'De Ronde Venen Pas' met daarop een bedrag van 50,00 euro. Dit is een lokale cadeaupas om te besteden bij aangesloten winkeliers. Deze waardering komt tot stand in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg.

Inschrijven  
Wilt u als mantelzorger bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de jaarlijkse waardering? Dan dient u zich eerst eenmalig en gratis in te schrijven bij het Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen, d.m.v. het invullen van het onderstaand registratieformulier. Na inschrijving nemen wij telefonisch contact met u op om de inschrijving compleet te maken.

Mantelzorgnieuwsbrief
Na inschrijving ontvangt u 4x per jaar per e-mail of post de mantelzorgnieuwsbrief. Heeft u dit liever niet? Stuurt u dan een mail naar: [email protected] of neem op werkdagen contact op via: (0297) 230 280.

Woont degene voor wie u zorgt buiten De Ronde Venen?
Inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat kan wel maar voor de waardering dient u te informeren bij het Steunpunt Mantelzorg in de gemeente waar de persoon voor wie u zorgt woont. Uiteraard kunt als u wel bij ons terecht voor ondersteuning.

Inschrijfformulier

Gegevens mantelzorger (* = verplicht)

Lees meer informatie over de mantelzorgsalon op: www.tympaan-debaat.nl/mantelzorgsalon
(Zoals een informatiebijeenkomst over een bepaald ziektebeeld, een bijeenkomst over financiële regelingen voor mantelzorgers of lotgenotencontact)

Ondertekening

Ik geef toestemming aan Tympaan-De Baat dat zij de bovenstaande gegevens in het cliëntsysteem van de organisatie tot mijn opzegging bewaart. Tympaan-De Baat gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Voor het ontvangen van De Ronde Venen Cadeaupas per post sta ik toe dat het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat mijn persoonsgegevens verstrekt aan de organisatie Groupcard voor de verzending.

Kijk voor meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen op:
www.tympaan-debaat.nl/mantelzorg