MantelKRACHT

Het Magazine MantelKRACHT 3x per jaar in uw brievenbus

Mantelzorgers die staan ingeschreven bij Mantelzorg De Ronde Venen ontvangen 3 keer per jaar het magazine “MantelKRACHT De Ronde Venen” per post. Daarin informeren we mantelzorgers over wat op landelijk niveau voor hen interessant is (bepaalde fiscale regelingen, mogelijkheden rond zorgverlof voor werknemers en nog veel meer). Ook besteden we uiteraard ruimschoots aandacht aan ‘lokaal nieuws’: over cursussen en bijeenkomsten die we organiseren en over gemeentelijk beleid dat interessant is voor mantelzorgers. 

Het volgende magazine MantelKRACHT komt uit vóór 10 november, De dag van de Mantelzorg.
Het laatste magazine MantelKRACHT was de Zomer-editie. Klik hier om het Magazine in te zien.

Opgroeien met een ziek gezinslid waardoor het kind gewend is om extra (zorg) taken te doen of moet het kind altijd met de ouders mee omdat het kind de Nederlandse taal beter beheerst dan de ouders?
Dan is het belangrijk dat het kind gezien wordt door ons en dat het kind naast de extra taken ook kind kan zijn, kan spelen met leeftijdgenoten, kan sporten en huiswerk kan maken.
Zo’n kind noemen wij een Jonge Mantelzorger. Het kind weet meestal niet van zichzelf dat hij of zij een jonge mantelzorger is. Voor het kind is het heel gewoon.
Ken je een Jonge Mantelzorger, laat hem of haar zich dan aanmelden als Mantelzorger via dit webformulier dat ook te vinden is op de homepagina van Mantelzorg De Ronde Venen.
Na 10 november ontvangt de Jonge Mantelzorger dan de mantelzorgwaardering. Een cadeaukaart met € 30,– tegoed.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Actueel: Wandelgespreksgroep

Heeft u als mantelzorger behoefte om ervaringen uit te wisselen en houdt u ook van wandelen?
Neem dan deel aan de wandelgespreksgroep die elke derde vrijdag van de maand start om 09:30 uur

De wandelgespreksgroep is er voor mensen die zorgen voor iemand zoals een partner, ouder, buur of kennis.
Coördinatoren Ester Hoogkamp en Tanja Quist van Mantelzorg De Ronde Venen begeleiden met onze lieve vrijwilliger Greet deze wandelgroep.

Zonder tegenbericht gaan we wandelen, ook bij een beetje regen.
Er is gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen, uw vragen te bespreken met Ester of Tanja en samen te zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen. Onderweg wordt een mindfull oefening gedaan.

Het wordt een wandeling van circa een uur in een rustig tempo; over verharde of onverharde wegen.
Telkens nemen we een ander stuk van De Ronde Venen in de wandeling mee. U hoort elke maand waar vandaan er wordt gestart.

Elke derde vrijdag van de maand start de wandeling om 10:30 uur.
Van 10 tot 10:30 uur wordt er een kop koffie gedronken. Deelname is gratis.

Opgeven of vragen?

Stuur een e-mail naar mantelzorg@stdb.nl, t.a.v. Tanja en Ester of bel 0297-230280.
Vermeld of vertel duidelijk uw, adres en telefoonnummer als u ons een mail stuurt of belt. Wij nemen vervolgens contact met u op. Als u een mobiel nummer heeft, kunt u via whatsapp een bericht ontvangen van de startlocatie.