Mantelzorgkrant

We brengen regelmatig 'De Mantelzorgkrant' uit. Daarin informeren we mantelzorgers over wat op landelijk niveau voor hen interessant is (bepaalde fiscale regelingen, mogelijkheden rond zorgverlof voor werknemers of extra huishoudelijke ondersteuning en nog veel meer). Ook besteden we uiteraard ruimschoots aandacht aan ‘lokaal nieuws’: over cursussen en bijeenkomsten die we organiseren en over gemeentelijk beleid dat interessant is voor mantelzorgers.

De nieuwste Mantelzorgkrant.

 

Actueel:

3 tot en met 9 juni 2019 is het de week van de Jonge Mantelzorger.

Opgroeien met een ziek gezinslid waardoor het kind gewend is om extra (zorg) taken te doen of moet het kind altijd met de ouders mee omdat het kind de Nederlandse taal beter beheerst dan de ouders?
Dan is het belangrijk dat het kind gezien wordt door ons en dat het kind naast de extra taken ook kind kan zijn, kan spelen met leeftijdgenoten, kan sporten en huiswerk kan maken.

Rond deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor en besteed aan deze groep jongeren (tot ongeveer 24 jaar).
In De Ronde Venen organiseren wij een gratis theatervoorstelling voor kinderen van 10 tot 15 jaar. Dit theater gaat over hoe het is om extra taken te hebben binnen het gezin en hoe je daarmee omgaat.
Kinderen kunnen een vriendje, vriendinnetje of ouder meenemen. Aanmelden via: [email protected]   
In de flyer vind je de tijden, locatie etcetera.

Op de Facebook pagina van de Gemeente De Ronde Venen staat een bericht op 7 juni 2019 met daarin een kort interview met een Jonge Mantelzorger in De Ronde Venen.

Ken je een Jonge Mantelzorger, laat hem of haar zich dan aanmelden als Mantelzorger via dit webformulier dat ook te vinden is op de homepagina van Mantelzorg De Ronde Venen.