Jong mantelzorgen in Coronatijd

Jonge mantelzorgers hebben nu alle reden om zich extra zorgen te maken over hun gezinslid met een beperking. Heb jij een vraag die Movisie kan beantwoorden? Lees dit artikel van Movisie en stel je vraag.
Juist nu in deze corona-tijden dreigen de jonge mantelzorgers een vergeten groep te raken, omdat zij zelf niet snel aan de bel zullen trekken voor hulp. Daarom roepen de landelijke samenwerkingspartners MantelzorgNL, JMZ Pro en Vanzelfsprekend!? ons op om in de Week van de Jonge Mantelzorger (de eerste week van juni) wel aandacht te vragen voor deze doelgroep, maar dan in een aangepaste (online) vorm en met focus jonge mantelzorgers in coronatijd. In de week van 5 tot en met 11 oktober willen we nogmaals aandacht vragen voor deze belangrijke doelgroep. En dan is de focus vooral gericht op fysieke activiteiten en bijeenkomsten.
Ben jij onder de 25 jaar en groei jij op met zorgen, zorgen maken over iemand of zorgen voor iemand in het gezin? Je staat er niet alleen voor! We bieden je vertrouwen en een luisterend oor of hulp en ondersteuning als je dat nodig hebt.

Meld je aan bij Mantelzorg De Ronde Venen via het webformulier, dan kunnen we je uitnodigen als we iets voor jou en andere jongeren die zorgen, willen organiseren. 

In De Ronde Venen, noemen we kinderen die jong mantelzorgen, Jonge Helden.

We gaan maandelijkse inloop-avonden organiseren voor Jonge Helden, waar je naartoe kan. Als je liever niet alleen komt, neem dan iemand mee of bel met Ester op 0297-230280.
Als je je inschrijft, ontvang je een jaarlijkse attentie rondom de dag van de Mantelzorg in november.

De eerste week van juni stond landelijk in het teken van Jong Mantelzorgen. MantelzorgNLVanzelfsprekend! en JMZPro werkten samen met influencers om landelijk aandacht te vragen voor Jong Mantelzorgen. Via het Jongerenwerk & Mantelzorg De Ronde Venen van Tympaan-De Baat en de gemeente zijn ook filmpjes gepost op social media. 
In verband met corona-maatregelen zijn activiteiten in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger uitgesteld naar de week van 5 tot en met 11 oktober 2020. 
Ben je bijna 18 jaar? Lees dan op deze website wat je allemaal moet gaan regelen voor jezelf.