Tijd voor jezelf

In De Ronde Venen zijn ondernemers en organisaties actief die bepaalde zorg of taken (tegen betaling) van je kunnen overnemen. Dat kan bijvoorbeeld voor een paar uur per week. Neem een kijkje op de website van de hierna genoemde organisaties door op de naam te klikken. 

Tips voor het overdragen van de zorg.

Logeerhuis Bredius in Woerden

Wil je er een paar nachten of wat langer tussenuit dan kan de persoon voor wie je zorgt misschien naar Logeerhuis Bredius in Woerden. Logeerhuis Bredius biedt vervangende mantelzorg (ook wel respijt genoemd). Wil je hiervan gebruik maken? Bel voor mogelijkheid en beschikbaarheid met Logeerhuis Bredius 0348 – 591010 en/of vraag een Wmo-indicatie voor logeren aan via het Servicepunt van de gemeente De Ronde Venen 0297-587600.

Respijt/Vervangende mantelzorg in huis

Je kunt ook iemand bij je thuis laten logeren bij de persoon die zorg nodig heeft, als je zelf even niet thuis kan of wil zijn. De organisaties Handen in Huis en Mantelaar kunnen mensen inzetten voor vervangende mantelzorg gedurende een periode van minimaal 24 uur aaneengesloten. Je kan ze rechtstreeks bellen of vooraf even zelf kijken of met hulp van Mantelzorg De Ronde Venen of je aanvullende zorgverzekering een (gedeeltelijke) vergoeding biedt voor deze ondersteuning die ook wel respijt of vervangende mantelzorg wordt genoemd.

Buurtzorgpension/Zorghotel

Een Buurtzorgpension is een zorgpension, ook wel zorghotel genoemd, is er voor tijdelijke verpleging en verzorging. Het geheel bevindt zich in een gastvrije omgeving waar je tijdelijk kunt verblijven, omdat je bijvoorbeeld even niet zelfstandig thuis kunt wonen.
Om de mantelzorger even te ontlasten of als de mantelzorger zelf bijvoorbeeld i.v.m. een ziekenhuisopname niet kan (mantel)zorgen.
Om in aanmerking te komen voor een verblijf in het Buurtzorgpension moet er een indicatie voor zorg aanwezig zijn, dan wel aangevraagd kunnen worden. De verpleegkundige van het Buurtzorgpension kan dit samen met u bekijken. Ermelo, tel: 06-57081760 of Utrecht, tel: 06-53431239.
In het Buurtzorgpension werken uitsluitend goed opgeleide, professionele medewerkers die hoogwaardige zorg en diensten kunnen leveren. Gezamenlijk leveren zij alle zorg en gastvrijheid die nodig is om u een veilig en welkom gevoel te geven.

Vakantie op locatie met zorg of begeleiding

Alle Goeds vakanties biedt mogelijkheden genoeg, ook als u begeleiding of zorg nodig heeft in uw dagelijks leven.