Wandelgespreksgroep

Zorgt u voor iemand met (beginnende) dementie, houdt u van wandelen en heeft behoefte om ervaringen uit te wisselen?
Neem dan deel aan de wandelgespreksgroep.

Op zes dinsdagochtenden in september en oktober organiseert Mantelzorg De Ronde Venen ‘de wandelgespreksgroep’. De wandelgespreksgroep is er voor mensen die zorgen voor iemand met (beginnende) dementie, zoals voor een partner, ouder, buur of kennis.
Coördinatoren Ester Hoogkamp en Carolien Harbers van Mantelzorg De Ronde Venen begeleiden met vrijwilligers de groep.

Programma 
We starten elke bijeenkomst om 10.00 uur met koffie/thee en hebben het eerste uur over diverse onderwerpen als: Hoe is mijn leven veranderd, hoe ga ik om met gedragsveranderingen, hoe kijk in naar de toekomst en hoe blijf ik als mantelzorger in balans. Er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, uw vragen te bespreken en samen te zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen.

Om 11.00 uur maken we vervolgens een wandeling van circa een uur in een rustig tempo; over verharde of onverharde wegen. Telkens nemen we een ander stuk van De Ronde Venen in de wandeling mee. Rond 12.00 uur zijn we terug op de plek waar we gestart zijn.

Bent u slecht ter been? Dan kunt u ook alleen deelnemen aan het gedeelte tussen 10.00 en 11.00 uur.
 

Kosten en betaling 
De gemeente draagt een deel van de kosten. Uw eigen bijdrage is € 15,00 voor zes wandelingen. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met wat lekkers. Goed om te weten: u geeft zich dus op voor alle wandelingen, en u laat ons weten indien u een keer niet kunt. U leert hierdoor een vaste groep mensen kennen die u telkens weer ziet. De groep bestaat uit minimaal 7 en maximaal 12 personen.

Wilt u deelnemen, maar heeft u iemand nodig die aanwezig is bij de persoon voor wie u zorgt en lukt het u niet om zelf vervanging te regelen? Neem dan contact met ons op en wij zoeken samen naar een oplossing.
 

Data wandelingen 
De dinsdagen:  17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober.
Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: wisselende locatie in De Ronde Venen. Uiterlijk een week van te voren hoort u waar we de daaropvolgende keer verzamelen.

Opgeven of vragen?
• mantelzorg@stdb.nl of 0297-230 280. T.a.v. Ester Hoogkamp, Coördinator Mantelzorg
De Ronde Venen.
> Vermeld duidelijk uw naam en telefoonnummer als u ons een mail stuurt.
Wij nemen vervolgens contact met u op.