Wandelgroep

Houdt u van wandelen en heeft u behoefte om ervaringen uit te wisselen over de mantelzorg die u verleent?
Neem dan deel aan de wandelgroep.

Eén of twee keer per jaar, organiseert Mantelzorg De Ronde Venen een ‘wandelgespreksgroep’ op 6 dinsdagmorgens achter elkaar.
De wandelgespreksgroep is er voor mensen die zorgen voor iemand die langdurig ziek is, zoals voor een partner, ouder, kind, buur of kennis. De wandelgroep wordt begeleid door Ester Hoogkamp, Tanja Quist of Carolien Harbers van Mantelzorg De Ronde Venen samen met één of meer vrijwilligers.

Programma 
We starten om 10.00 uur een wandeling van circa een uur in een rustig tempo; over verharde of onverharde wegen. Telkens nemen we een ander stuk van De Ronde Venen in de wandeling mee. We bespreken onderling diverse onderwerpen als: Hoe is mijn leven veranderd, hoe ga ik om met gedragsveranderingen, hoe kijk in naar de toekomst en hoe blijf ik als mantelzorger in balans. Er is ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, vragen te bespreken en samen te zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen.

Rond 11.30 uur zijn we terug op de plek waar we gestart zijn.

Wilt u 6x deelnemen, maar heeft u iemand nodig die dan aanwezig is bij de persoon voor wie u zorgt en lukt het u niet om zelf vervanging te regelen? Neem dan tijdig contact met ons op en wij zoeken samen naar een oplossing.

Data wandelingen 
Er zijn in verband met de Corona-maatregelen op dit moment geen data bekend waarop we weer met een wandelgroep kunnen starten.
Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur
Locatie: wisselende locatie in De Ronde Venen. Uiterlijk een week van te voren hoort u waar we de daaropvolgende keer verzamelen.

Opgeven of vragen?
• mantelzorg@stdb.nl of 0297-230 280. T.a.v. Ester Hoogkamp, Coördinator Mantelzorg De Ronde Venen.
> Vermeld duidelijk uw naam en telefoonnummer als u ons een mail stuurt.
Wij nemen vervolgens contact met u op.