Samen Dementievriendelijk

Tympaan-De Baat, Alzheimer Nederland en de gemeente De Ronde Venen geven uitvoering aan het vijfjarenplan “samen dementievriendelijk” waarbij we werken aan een dementievriendelijk De Ronde Venen. Samen met vijftien organisaties hebben zij de intentieverklaring Samen Dementievriendelijk ondertekend op Wereld Alzheimer Dag.

Margo Bosma is sinds februari 2019 de coördinator Samen Dementievriendelijk en zij heeft het stokje overgenomen van Ester Hoogkamp die verder gaat als coördinator Mantelzorg bij Mantelzorg De Ronde Venen. 

In oktober 2019 is het Reizend Gezelschap gestart in Mijdrecht met een informatie avond over dementie, voor inwoners die wat meer willen weten over dementie, hoe je omgaat met iemand met dementie en bij wie je om hulp kunt vragen. Elke maand is er een bijeenkomst van het Reizend Gezelschap in een ander dorp van De Ronde Venen waar u informatie krijgt over de training GOED omgaan met dementie en gelegenheid krijgt om uw vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Na afloop krijgt u een goodybag uitgereikt, een tasje met allerlei handige informatie en een leuke attentie. In verband met maatregelen rondom Corona zijn deze bijeenkomsten afgelast in maart en april. Wij hopen dat de bijeenkomst van het  Reizend Gezelschap op 6 mei in Theater Piet Mondriaan Abcoude en 17 juni in De Boei in Vinkeveen kunnen doorgaan. De koffie staat klaar om 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 tot 21:30 uur. Deelname is gratis, aanmelding is niet nodig. Dit is een initiatief van de Alzheimer Cafés Abcoude en Vinkeveen binnen het programma Samen Dementievriendelijk in De Ronde Venen. 

Wil je meer weten over Samen Dementievriendelijk, kijk dan op samendementievriendelijk.nl Op deze website vind je online trainingen over dementie. Registreer je met je e-mail adres en postcode en kijk zelf wat je al weet over dementie.

Wil je een training GOED omgaan met dementie volgen in De Ronde Venen? Geef je dan op bij Corry Flantua via e-mail: c.flantua@alzheimervrijwilligers.nl en vermeld je voornaam, achternaam en telefoonnummer.
Corry neemt contact met je op zodra de data bekend zijn waarop de trainingen worden gegeven in de bibliotheek of op locatie.

Wil je zelf als vrijwillige trainer actief meehelpen om de samenleving dementievriendelijker te maken? Stuur een e-mail naar: trainingen@samendementievriendelijk.nl en vermeld je naam, telefoonnummer en een korte motivatie.

In de Bibliotheek en op het Servicepunt kun je een computer gebruiken om een online training over dementie te doen of informatie op te zoeken over omgaan met dementie. Daar is altijd iemand die je kan assisteren als dat nodig is.

Ben je ondernemer in De Ronde Venen en wil je meewerken aan de dementievriendelijke gemeente, neem dan contact op met Margo Bosma op telefoonnummer 0297-230280.