Samen Dementievriendelijk

Tympaan-De Baat, Alzheimer Nederland en de gemeente De Ronde Venen geven uitvoering aan het vijfjarenplan “samen dementievriendelijk” waarbij we werken aan een dementievriendelijk De Ronde Venen. Samen met vijftien organisaties hebben zij de intentieverklaring Samen Dementievriendelijk ondertekend op Wereld Alzheimer Dag. Ook in 2019 op Wereld Alzheimer Dag hopen we dat nieuwe ondertekenaars de intentieverklaring bekrachtigen.

Margo Bosma is sinds februari 2019 de coördinator Samen Dementievriendelijk en zij heeft het stokje overgenomen van Ester Hoogkamp die verder gaat als coördinator Mantelzorg bij Mantelzorg De Ronde Venen. 

Wil je meer weten over Samen Dementievriendelijk, kijk dan op samendementievriendelijk.nl Op deze website vind je online trainingen over dementie. Registreer je met je e-mail adres en postcode en kijk zelf wat je al weet over dementie.

Wil je een training GOED omgaan met dementie volgen in De Ronde Venen? Geef je dan op bij Corry Flantua via e-mail: c.flantua@alzheimervrijwilligers.nl en vermeld je voornaam, achternaam en telefoonnummer.
Corry neemt contact met je op zodra de data bekend zijn waarop de trainingen worden gegeven in de bibliotheek of op locatie.

Wil je zelf als vrijwillige trainer actief meehelpen om de samenleving dementievriendelijker te maken? Stuur een e-mail naar: trainingen@samendementievriendelijk.nl en vermeld je naam, telefoonnummer en een korte motivatie.

In de Bibliotheek en op het Servicepunt kun je een computer gebruiken om een online training over dementie te doen of informatie op te zoeken over omgaan met dementie. Daar is altijd iemand die je kan assisteren als dat nodig is.

Ben je ondernemer in De Ronde Venen en wil je meewerken aan de dementievriendelijke gemeente, neem dan contact op met Margo Bosma op telefoonnummer 0297-230280.